“Състоянието на Станимира Петрова в момента е стабилно. Разговарях с

...
“Състоянието на Станимира Петрова в момента е стабилно. Разговарях с
Коментари Харесай

Състоянието на Станимира Петрова в момента е стабилно, съобщи Петър Лесов

“Състоянието на Станимира Петрова сега е устойчиво. Разговарях с нея през днешния ден по телефона. Щом се приберат на 27-и, на 28-и влиза за още една интервенция във Военна болница, да отстранят и другия камък. “. Това разяснява в Кърджали досегашният треньор на женския народен тим по бокс и сегашен съюзен треньор към федерацията Петър Лесов.

Внезапна бъбречна рецесия и дълги часове в страдания сложиха завършек на присъединяване на четирикратната носителка на Купа „ Странджа “, международна и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова на Световното състезание по бокс при дамите, което се организира сега в Индия, още преди то даже да е почнало.

Петър Лесов е в Кърджали дружно с други двама свои сътрудници за асортимент  на национални състезатели по време на почналото през днешния ден в родопския град Държавното персонално отборно състезание за юноши по бокс. 

“На надпреварата сме, с цел да създадем верния асортимент за националните състезатели, на които по-късно им следва шампионат „ Емил Жечев “ и шампионат в Сърбия, от които участия ще се очертаят по-сериозните боксьори за Европейското в Румъния. Хубавото е, че може би за първи път има толкоз доста състезатели “, разяснява Лесов. Той изясни, че към този момент има усещания за някои състезатели, които е следил.

Общо 231 състезатели, 66 треньора, 55 клуба вземат участие в откритото през днешния ден в зала „ Арпезос “ в Кърджали Държавно персонално отборно състезание по бокс за юноши. Форумът е и конкуренция за Купа България. Домакин е клубът на „ Арда бокс “ в родопския град. Главен арбитър е Сокол Соколов, а началник на надпреварата - Панайот Минчев.

“Сред състезателите са и такива, които до предходната година са били част от ученическия народен тим. Надяваме се да бъде мощно шампионата. То стартира през днешния ден и ще продължи до събота, когато от 10,00 часа стартират финалите в 16-те категории от 42кг. до +90кг. “, сподели за Българска телеграфна агенция треньорът на „ Арда бокс “ Стоян Узунов. Кърджали ще се показа с четирима състезатели в 4 разнообразни категории.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР