Състоянието на семейство Уолтън падна с 11,4 милиарда долара във

...
Състоянието на семейство Уолтън падна с 11,4 милиарда долара във
Коментари Харесай

Най-богатото семейство в света загуби $11,4 милиарда за един ден

Състоянието на семейство Уолтън падна с 11,4 милиарда $ във вторник, откакто Walmart понижи вероятностите си за облага за повторно тази година.

Акциите се сринаха със 7,6% по време на търговията в Ню Йорк, откакто оповестиха, че поправената облага на акция ще намалее с до 13% тази година. Преди два месеца компанията сподели, че облагата на акция ще спадне единствено с към 1%, до момента в който през февруари предвиждаше непретенциозно нарастване, написа Bloomberg.

При преразглеждане на вероятностите си Walmart цитира разноските за понижаване на запасите от артикули, които клиентите не са склонни да купуват, поради инфлацията, която доближава четиридесетгодишен връх.

Трите останали деца на Уолтън, Алис, Джим и Роб, снахата Кристи и синът на Кристи, Лукас, имат малко под половината от търговеца на дребно. Това им дава обща чиста стойност от към 199,3 милиарда $, съгласно Bloomberg Billionaires Index, което е спад с съвсем 11% от първото на годината.

Walmart не беше единственият търговец на дребно, чиито акции паднаха. Акциите на Канадската компания за електронна търговия Shopify падна с 14% във вторник, откакто основният изпълнителен шеф Тоби Лутке призна, че решението на компанията да се разшири бързо след пандемията Covid-19 не се е изплатило. В резултат на това съобщи, че възнамерява да редуцира към 10% от работната си мощ.

Семейство Уолтън, което има своя дял в Walmart посредством разнообразни тръстове, усили продажбите на акции през последните години. Миналата година те се отхвърлиха от акции за 6,2 милиарда $, което съгласно компанията е част от тактика за опазване на каузи на фамилията под 50% на фона на назад изкупуване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР