Състоянието на пилота, пострадал при разбиването на военния самолет Су-25

...
Състоянието на пилота, пострадал при разбиването на военния самолет Су-25
Коментари Харесай

Пилотът, който се разби край Безмер, е сред най-опитните ни военни летци

Състоянието на водача, потърпевш при разбиването на военния аероплан Су-25 край авиобаза " Безмер ", е положително, съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев .

Tова е полк. Пейо Дончев , който е някогашен пълководец въз основата.

" Доколкото имам информация, тъй като случаят се е случил скоро, той е катапултирал, контактен е, настанен е в болница в относително положително положение . Повече занапред ще се срещам ".

Катапултиралият водач на Су-25 е откаран за обзор и лекуване във ВМА София, разгласи военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев.

Военна прокуратура Сливен пое следствието на авиокатастрофата от този следобяд във военно-въздушна база „ Безмер “. Все още не е ясна повода за случая , сподели полк. Тинев.

Започнало е следствие на място.

" По неизяснени към сегашния миг аргументи водачът губи ръководство, което постанова да катапултира и самолетът се е разрушил . Пилотът е в относително положително здравословно положение и беше превозен във ВМА-София. В момента следствена група от военни следователи и прокурори прави всички нужни процесуално-следствени дейности на мястото на случая. "
 
 Безмер аероплан БГНЕС

Полк. Тинев разяснява и какво се е случило със самолета след удара му в земята. " Машината е разрушена е и е изгоряла изцяло ".

Военно-окръжният прокурор сподели още, че водачът е старши офицер с доста опит .

" Офицер от авиобаза " Безмер " с огромен опит и стаж. Хубавото е, че в относително положително общо здравословно положение, само че се постанова да бъде в допълнение прегледан за някакви възможни вътрешни контузии, в резултат на катапултирането "

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР