Състоянието на милиардера Илон Мъск се стопи с $20,3 милиарда,

...
Състоянието на милиардера Илон Мъск се стопи с $20,3 милиарда,
Коментари Харесай

Как Илон Мъск загуби $20 милиона от парите си, заради... Tesla

Състоянието на милиардера Илон Мъск се стопи с $20,3 милиарда, откакто неговата автомобилна компания Tesla предизвести, че евентуално ще продължи да понижава цените на своите коли, предава Bloomberg.

Така благосъстоянието на милиардера се прави оценка на $234,4 милиарда, като това е седмият по величина спад в границите на Bloomberg Billionaires Index и в допълнение съкратява разликата в положението сред Илон Мъск и втория в милиардерската ранглиста - Бернар Арно.
 Tesla ще влага над $1 милиард в суперкомпютър. Новината изплаши вложителите
Tesla ще влага над $1 милиард в суперкомпютър. Новината изплаши вложителите

Идеята е да обработва големи количества данни, в това число видео от коли Tesla

Останалите губещи

Главният изпълнителен шеф на Tesla не е единственият американски софтуерен милиардер, който загуби доста пари на 20 юли. Джеф Безос - създателят на Amazon, Лари Елисън от Oracle, някогашният основен изпълнителен шеф на Microsoft - Стив Балмър, Марк Зукърбърг и съоснователите на Alphabet Лари Пейдж и Сергей Брин изгубиха общо $20,8 милиарда. Причината: Nasdaq Composite изтри 2,3% от цената си.

Акциите на Tesla

Акциите на автомобилната компания за електрически автомобили Tesla поевтиняха на 20 юли с 9,7% до $262,90, записвайки най-големия си спад от 20 април, когато компанията предизвести за нови удари по намаляващата ѝ доходност.

Месеците на ценови понижения се отразиха върху брутния марж на автомобилния бизнес, който спадна до четиригодишно дъно през второто тримесечие. Тази седмица Илон Мъск съобщи пред вложителите, че Tesla ще би трябвало да продължи да понижава цените, в случай че лихвените проценти продължат да порастват.

В резултата на това чу решение, резултатът все още е загуба на пари.
 Twitter на Илон Мъск дължи на някогашни чиновници над $500 милиона обезщетение
Twitter на Илон Мъск дължи на някогашни чиновници над $500 милиона обезщетение

Според групов правосъден иск, обществената мрежа на милиардера ще би трябвало да плаща
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР