Състоянието на детските площадки и безопасността на децата, които играят

...
Състоянието на детските площадки и безопасността на децата, които играят
Коментари Харесай

Засилват мерките за безопасността на детските площадки

Състоянието на детските площадки и сигурността на децата, които играят на тях, разискаха ръководителят на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) доктор Елеонора Лилова и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова. Съобщението е на пресцентъра на ДАЗД.

Лилова е показала, че в подготвяната нова Национална тактика за детето ще бъде отделено особено внимание на обезпечаването на безвредна среда за развиване на всички деца в страната. За това е значимо да се възнамеряват съответни политики и ограничения, които да подсигуряват правото на протекция за естественото физическо, психическо и обществено развиване на младежите.

Председателят на ДАЗД и зам.-министър Крумова са се договорили специалисти от Министерството на районното развиване и благоустройството да се включат в работната група, ангажирана със основаването на новия стратегически документ. В тази връзка е разисквано основаването на Регистър на детските площадки, който всяка община да поддържа в новост и при потребност кметовете да подхващат дейности за възобновяване или унищожаване на рискови структури.

Д-р Лилова се е заела Държавната организация да изиска информация от всички регионални шефове за положението на детските площадки на тяхна територия, а от Регионалните здравни инспекции - за случаите, случили се на тези уреди. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР