Състоянието на 8-годишното момченце, което снощи бе поразено от мълния

...
Състоянието на 8-годишното момченце, което снощи бе поразено от мълния
Коментари Харесай

БОРБА ЗА ЖИВОТ: Поразеното от мълния дете е в медикаментозна кома, било е в клинична смърт

Състоянието на 8-годишното момченце, което нощес бе изумено от гръмотевица на Централния плаж в Бургас, продължава към момента да е сериозно. То е в медикаментозна кома и е в отделението по анестезиология и интензивно лекуване. На апаратна вентилация е. Това сподели пред Нова телевизия заместник-директорът на УМБАЛ – Бургас доктор Светослав Тодоров.
„ Продължава битката за живота на детето. Стабилни са виталните индикатори все още. Ще бъде сканиран основния мозък, с цел да се откри дали има там провали. След това може да се пристъпи към пробуждане на детето “, добави той.
Никола Попов, който става очевидец на нещастието на бургаския плаж, описа пред бТВ тази заран по какъв начин майката е правила изкуствено дишане уста в уста на детето си, а бащата – сърдечен масаж.
„ Падна гръмотевица и майката на детето помоли някой да се обади на 112. Звъннах и отидох да видя дали момченцето е в схващане. Диспечерът искаше да кажа какво е положението му. В момента, в който отидох, да видях по какъв начин майката правеше изкуствено дишане уста в уста, а бащата – сърдечен масаж “, прибавя той.
„ Бащата носеше детето на ръце. Детето беше с трайно разширени зеници, нямаше дихателна и сърдечна активност. То бе интубирано от мен. Започна поемане и след 2-3 минути възвърне сърдечната си активност “, сподели пък доктор Лъчезар Иванов.
„ На монитора имаше данни за миокарден инфаркт, само че това са неща, които ще се прецизират след това. Имаше следи от мълнията по гърдите и по седалищните елементи “, добави той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР