Състезателят на СК Атлет (Мездра) Иво Балабанов подобри рекорда за

...
Състезателят на СК Атлет (Мездра) Иво Балабанов подобри рекорда за
Коментари Харесай

Иво Балабанов подобри рекорда на Калифорнийския баптистки университет на 8 км крос-кънтри

Състезателят на Семеен кодекс Атлет (Мездра) Иво Балабанов усъвършенства върха за мъже на 8 км крос-кънтри на California Baptist University (CBU) в Лос Анджелис, Съединени американски щати, в който той учи, при дебюта си в тази дисциплинираност. Това стана на надпреварата Dixie State Cross Country Invitational 2021, което се организира на 23 януари в Sand Hollow Golf Course в гр. Хърикейн, Юта.

В конкуренцията на 69 спортисти от 7 щатски университета 23-годишният ученик на треньора Йоло Николов финишира втори, директно след спечелилия Камрън Тод (Utah State University), който спря хронометъра на 23:40.5 мин.

Балабанов пробяга дистанцията за 23:45.3 мин., подобрявайки с 14.5 секунди досегашния връх на Калифорнийския баптистки университет на 8 км крос кънтри - 23:59.8 мин., подложен през 2016 година от Валентин Робърт.

В отборното класиране мъжкият отбор на CBU се подреди на трето място. Първи е отборът на Utah State University, следван от този на Southern Utah University.

Това е втори връх на Калифорнийския баптистки университет, който Иво усъвършенства, откогато стана студент в Щатите. На 5 декември м. година на шампионата Sound Running Track Meet 2020 в Сан Хуан Капистрано, Калифорния той поправя върховото достижение на CBU на 10 000 м на писта. Роденият в Благоевград спортист пробяга дистанцията за 28:43.33 мин. - негово персонално достижение (PB) и трети резултат в историята на тази дисциплинираност в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР