Състезателите на Япония спечелиха две титли и един бронзов медал

...
Състезателите на Япония спечелиха две титли и един бронзов медал
Коментари Харесай

Япония спечели две титли и един бронзов медал в последния ден на световното по скокове на батут в Арена София.

Състезателите на Япония завоюваха две трофеи и един бронзов орден в последния ден на международното състезание по скокове на батут за мъже и за дами в " Арена София ".

В олимпийската дисциплинираност батут самостоятелно за дами международна шампионка стана японката Хикару Мори с 56.230 точки. Тя взе златото и в синхронните скокове дружно с Мегу Уяма, които бяха оценени с 50.590 точки.

Така Хикару Мори към този момент има шест златни и общо девет медала от шампионати на планетата.

В самостоятелния батут втора се класира Бриони Пейдж (Великобритания) с 55.950 точки, а трета е Ичън Ху (Китай) с 55.810 точки.

При мъжете международен първенец на батут стана Дилан Шмид от Нова Зеландия с 60.720 точки, който е бронзов медалист от Игрите в Токио 2020. След него останаха Алан Моранте (Франция) с 58.710 точки и Ямато Ишикава (Япония) с 58.480 точки.

При синхроните мъже златото завоюваха германците Фабиан Фогел и Матиас Пфлайдерер с 50.950 точки.

В новата дисциплинираност екипен край на всичките четири дисциплини златото взе Англия с 29 точки, пред Съединени американски щати и Португалия.

Отборът на Англия е в състав Меган Кийли, Бриони Пейдж, Кърсти Уей, Изабел Сонгхъртс, Андрю Стамп, Люис Гослинг, Люис Уестууд, Зак Перзаманос, Рис Нортхоувър.

Шампионатът в София беше публично закрит от президента на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе. На церемонията участваха президентът на БФ Скокове на батут Стоян Димитров и президентът на БФГимнастика Красимир Дунев.

Следващото международно състезание по скокове на батут ще се организира в Бирмингам (Великобритания) през 2023 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР