Състезатели от САЩ, Китай и Русия ще се присъединят към

...
Състезатели от САЩ, Китай и Русия ще се присъединят към
Коментари Харесай

Япония организира в неделя първо спортно събитие след отлагането на олимпиадата

Състезатели от Съединени американски щати, Китай и Русия ще се причислят към домакините от Япония за еднодневния шампионат по спортна гимнастика за мъже и дами в неделя в Токио, който се счита за първото интернационално спортно събитие в страната, откакто Олимпийските игри бяха отсрочени преди седем месеца.

Самата конкуренция, включваща 30 гимнастици, значително е без значение. Важното е японското държавно управление и олимпийските чиновници да покажат, че задграничните спортисти могат безвредно да влязат в Япония и да не популяризират COVID-19. Това е следващата стъпка в опита да се илюстрира, че Токио ще може да организира Олимпийските игри през идната година, даже без ваксина, в разгара на пандемията.

Около 2000 почитатели ще имат право да участват на шампионат в емблематичната зала " Йойоги ", която беше хазаин на надпреварите по плуване на Олимпийските игри в Токио през 1964 година. Това ще бъде мястото, където ще се играят мачовете по хандбал на Олимпийските игри следващата година, които би трябвало да бъдат открити на 23 юли.

Миналия уикенд японски професионален бейзболен тим запълни стадион с 30 хиляди места, с цел да покаже, че почитателите могат да участват на събитията безвредно.

На олимпиадата обаче ще вземат участие 15 400 олимпийски и параолимпийски спортисти и хиляди чиновници, съдии, треньори, медии и телевизионни оператори. Също по този начин не е ясно дали на японски и задгранични почитатели ще бъде разрешено да участват.

Малко над 1800 души са умряли в Япония от COVID-19. Страната значително е затворила границите си, с цел да управлява разпространяването на вируса.

Състезателите този уикенд минаха двуседмична карантина, преди да влязат в Япония. Те пътуват сред залата и хотела със специфични рейсове.

Трикратният олимпийски първенец Кохей Учимура от Япония, който даде позитивен тест за COVID-19 през предходната седмица, след това се тества няколко пъти с негативен резултат. Очаква се той да взе участие на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР