Съставът на проектокабинета Денков е подбран така, че да получи

...
Съставът на проектокабинета Денков е подбран така, че да получи
Коментари Харесай

Денков: Съставът на проектокабинета е консенсусен, но с ГЕРБ си нямаме доверие

Съставът на проектокабинета " Денков " е селекциониран по този начин, че да получи по-широка парламентарна поддръжка и по тази причина в него са включени повече специалисти. С тези думи кандидат-премиерът Николай Денков разяснява на спряганите за министри в възможното държавно управление с втория мандат.

Той посочи, че съставът на Министерски съвет е бил признат през вчерашния ден на националните препоръки на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " и сега обединението изчаква ГЕРБ за " един заключителен диалог ".

" (Той) би трябвало да бъде и публично допустим, с цел да търсим парламентарно болшинство. Трябва да имаме и социална поддръжка. Съставът не е изработен да е партиен, а да свърши работа. Всеки един от номинираните претенденти си тежи на мястото и ще може да свърши работа ", съобщи Денков.

Още при договарянията на ГЕРБ с първия мандат, ПП-ДБ показа конструкция на държавно управление. Впоследствиеобаче тя беше изменена, като Денков аргументира промени с това, че обстановката сега е " напълно друга ".

" Още преди да беше почнало връчването на мандатите, беше подложен въпрос по какъв начин би изглеждал един кабинет и тогава показахме това, което можехме да покажем като политическа мощ. Сега приказваме за търсене на състав, който да получи по-широка парламентарна поддръжка ", сподели той.

Денков уточни, че е трябвало " някой политически лица " да бъдат изтеглени от първичния вид за кабинет, защото в този момент се цели той да бъде " малко по-неутрален ".

Въпреки че дефинира съставът на Министерски съвет като консенсусен, кандидат-премиерът призна, че с ГЕРБ към момента си нямат доверие.

" Истината е, че си нямаме доверие (с ГЕРБ). Това, което виждам от диалозите с Мария Габриел е, че на нея ѝ вярвам. Разговорите с нея от самото начало вървят констурктивно ", добави той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР