Съставът на адаптираните млека трябва да бъде различен за момчета

...
Съставът на адаптираните млека трябва да бъде различен за момчета
Коментари Харесай

Бебетата от мъжки и женски пол получават различни съставки от майчината кърма

Съставът на приспособените млека би трябвало да бъде друг за момчета и девойки, с цел да отразява разликите в кърмата, които се дефинират от пола на бебето, оповестяват откриватели, представени от The Guardian.

Тестове на човешка кърма и кърма на маймуни демонстрират, че равнищата на мазнини, протеини, витамини, захари, минерали и хормони варират, само че се следи непрекъсната разлика в състава на млякото, създавано от тялото на майката за бебетата от женски и мъжки пол.

Съставът на млякото оказва непосредствено въздействие освен върху растежа на детето, само че и върху държанието и темперамента му. Учените считат, че кърмата дава отговор на другите потребности на половете. Откритията допускат, че приспособените млека би трябвало да имат разнообразни версии за момчета и девойки, които възпроизвеждат разликите, открити в кърмата.

“Имаме сериозна причина да сме скептични към приспособените млека, които се създават с идентичен състав за всички ”, отбелязва проф. Кати Хинде от Харвардския университет, представен от „ Фокус ”. Опитите й са посочили, че майчиното мляко за момчета съдържа 35 % повече мазнини и протеини и този % е даже по-голям при първороден наследник. Млякото за девойки е по-малко мазно, само че съдържа повече калций, с цел да подкрепи растежа на скелета. В множеството случаи майките създават повече мляко за бебетата от женски пол и по време на кърменето те получават същото количество мазнини като бебетата от мъжки пол.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР