Състав на Варненския апелативен съд днес отмени присъда на Окръжен

...
Състав на Варненския апелативен съд днес отмени присъда на Окръжен
Коментари Харесай

Оправдаха бившия ръководител на "Напоителни системи" – Шумен

Състав на Варненския апелативен съд през днешния ден анулира присъда на Окръжен – Шумен от 12 февруари тази година в частта, с която някогашният началник на "Напоителни системи " - клон Шумен, Юлиян Вълчев беше приет за отговорен за умишлена занемареност. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

Втората правосъдна инстанция оправда Вълчев за това в качеството му на началник на звеното в Шумен, да е нарушил Закона за водите и при изискванията на продължавано закононарушение от началото на август до 13 септември 2013 година да е разпоредил източването на язовир "Нови пазар 1 " край с. Стоян Михайловски, като не е наредил да се прекрати изпускането на вода и с това да е предизвикал вреди за 49 003 лева По този метод Апелативният съд анулира условната първоинстанционна присъда(две години отнемане от независимост, с три годишен изпитателен срок), както и възбраната за същия период Вълчев да заема управителни длъжности.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че Юлиян Вълчев беше изправен на съд по три обвинявания. Първата правосъдна инстанция го призна за отговорен единствено за източването на язовира и го оправда за икономически улов на 19 700 кг толстолоб и за това, че е употребявал служебното си състояние, с цел да набави полза за наемателя на язовира. С днешната присъда на Варненския апелативен съд някогашният началник на "Напоителни системи " - клон Шумен, Юлиян Вълчев към този момент е оневинен по всички обвинявания.

Припомняме, че Апелативният съд във Варна се занимава за повторно с този проблем. Първото дело беше през 2016 година, когато вредите бяха изчислени на 86 752 лева, само че съдът в Шумен оправда напълно Юлиян Вълчев като началник на "Напоителни системи " ЕАД – клон Шумен. Тогава делото беше върнато от Апелативния съд за ново разглеждане.

Днешната присъда на Варненския апелативен съд предстои на касационна инспекция в 15 дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР