Състав на Окръжния съд в Хасково поиска комплексна съдебно-психиатрична и

...
Състав на Окръжния съд в Хасково поиска комплексна съдебно-психиатрична и
Коментари Харесай

Съд иска психиатрична експертиза за малолетен, обвинен за убийството в Александрово

Състав на Окръжния съд в Хасково изиска сложна съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза с присъединяване на детски психиатър и детски психолог по отношение на психическото и здравното положение на обвинявания за ликвидиране в съучастничество невръстен Д.Й.К., оповестиха от пресцентъра на съда.

Тринайсетгодишното момче е един от хипотетичните причинители на убийството на Димо Димчев /61 г./ на 24 против 25 ноември м.г. в хасковското село Александрово. Трупът на мъжа бе открит на улица в селото на 25 ноември. За закононарушението, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод, бяха арестувани Д.К. и 14-годишен негов братовчед.

По рекомендация на Комисията за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, Районният съд в Хасково постанови настаняването във възпитателно учебно заведение - пансион, на младежа за период от две години, откакто той не може да носи наказателна отговорност. Защитата му обаче апелира мярката.

Сега съдът желае и правенето на обществен отчет от дирекцията " Социално подкрепяне ", отдел " Закрила на детето ", след персонална среща на обществения служащ с малолетното дете, преди да прегледа дефинитивно делото във въззивната инстанция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР