Състав на Окръжния съд в Добрич призна присъда, постановена срещу

...
Състав на Окръжния съд в Добрич призна присъда, постановена срещу
Коментари Харесай

Осъдиха задочно на пробация производител на марихуана в Холандия

Състав на Окръжния съд в Добрич призна присъда, постановена против холандски жител в родината му, и позволи да се извърши у нас наложената му пробационна мярка - 100 часа безплатен труд в интерес на обществото. Мъжът, с финален прочут адрес на престояване в село в община Балчик, е бил наказан за нарушение на нидерландския Закон за наркотичните средства и за кражба. Той е бил приет за отговорен в развъждане на 145 растения марихуана и в кражба на електрическа енергия. Двете действия били осъществени в интервала 1 - 17 септември 2014г. в град Ейнховен. С присъдата, постановена от Окръжен съд Ост-Брабант, му е наложено условно наказване отнемане от независимост за период от 2 месеца, с 2-годишен изпитателен период. Спрямо мъжа е постановена и пробационна мярка - 100 часа труд в интерес на обществото, подлежаща на подмяна при несъблюдение с 50 дни отнемане от независимост. Присъдата е влезнала в действие на 12 юли 2018 година.

Производството в Окръжния съд в Добрич бе формирано по постъпило от холандските управляващи уверение за използването на правилото на взаимно признание на правосъдни решения и решения за пробация, постановени в друга страна - членка на Европейския съюз, с оглед надзора върху пробационните ограничения и различните наказания.

Съдебният състав реши, че няма учредения да откаже признание на присъдата и холандският жител следва да постави у нас 100 часа безплатен труд.

Делото бе гледано в отсъствието на мъжа, който не е бил открит на адреса по регистрацията. Съгласно показаните пред съда информации обаче, той е със статут на непрекъснато пребиваващ у нас, с издадена от ОД на Министерство на вътрешните работи - градДобрич карта за престояване на жител на Европейски Съюз. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР