Състав на Окръжен съд - Габрово уважи искането на Окръжна

...
Състав на Окръжен съд - Габрово уважи искането на Окръжна
Коментари Харесай

Задържан е мъж за извършване на престъпления с наркотици в Севлиево

Състав на Окръжен съд - Габрово почете настояването на Окръжна прокуратура - Габрово за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на З.Ф. от Севлиево.

Същият е притеглен в качеството на обвинен за това, че в интервала от месец януари 2022 година до 22.06.2023 година в град Севлиево е образувал и управлявал проведена незаконна група с участници Л. Ф. и А.В., основана да прави закононарушения по член 354а, алинея 1 Наказателен кодекс на територията на община Севлиево, както и за това, че на 22.06.2023 година епритежавалвисокорискови наркотични субстанции, за разпространяване и епродал на Д. М. високорискови наркотични субстанции – амфетамин, като действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив.

За закононарушенията по член 321 алинея 3 т. 1 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 354а алинея 2 т.4 вр. алинея 1 вр. член 29 алинея 1 писмен знак „ б “ от Наказателен кодекс, за които З.Ф. е притеглен в качеството на обвинен, се планува наказване отнемане от независимост от 5до 15 години и санкция от 20000 до 100000 лв..

Съдът почете мнението на наблюдаващия прокурор, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията и е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие, както и да извърши друго закононарушение.

Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативния съд – Велико Търново.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР