Съсобственикът на компанията за енергийни напитки Ред Бул и собственик

...
Съсобственикът на компанията за енергийни напитки Ред Бул и собственик
Коментари Харесай

Колко богат беше Диди Матешиц?

Съсобственикът на компанията за енергийни питиета Ред Бул и притежател на два тима във Формула 1 Дитрих Матешиц умря като един от най-богатите хора в света, само че на какъв брой тъкмо се прави оценка наследството му? Според списание Forbes положението на Матешиц се прави оценка на 20,2 милиарда $, което приживе го нареждаше на 71-о място в света по благосъстояние.

През април изданието направи ранглиста на най-богатите притежатели на спортни клубове/отбори и в нея Матешиц зае 4-ото място. А за най-голямата чудатост, която си е разрешил Матешиц е покупката на личен остров във Фиджи, който той е трансформирал в първокласен курорт, в който има и частна подводница, струваща 1,7 милиона $, предопределена за занимания и разходки на гостите.

Матешиц и Чалео Йовидя основават дружно Ред Бул през 1987 година, като австриецът получава 49% в компанията, а тайландският му сътрудник - останалите 51 %. Йовидя умря през 2012 година, като делът му в Ред Бул беше завещан от сина ми Чалерм, а списание Forbes го прави оценка на 24,7 милиарда $.
 В Република България Лайпциг нямат терзания за финансите си след гибелта на спонсора Дитрих Матешиц В Република България Лайпциг нямат терзания за финансите си след гибелта на спонсора Дитрих Матешиц
Според разнообразни източници в Ред Бул, синът на Диди Матешиц - 29-годишният Марк ще го наследи отпред на компанията, само че Марк в никакъв случай до момента не е коментирал дали има упоритости да поеме работата на татко си.
 Хорнър: Матешиц подсигури бъдещето на тима ни Хорнър: Матешиц подсигури бъдещето на тима ни
Освен двата тима във Формула 1 - Ред Бул и Торо Росо, компанията има и три футболни клуба: Лайпциг (Германия), Ню Йорк (САЩ) и Залцбург (Австрия).
 Смъртта на Матешиц спря договарянията за наказването на Ред Бул Смъртта на Матешиц спря договарянията за наказването на Ред Бул
В края на предходната седмица Ред Бул разгласи, че основният изпълнителен шеф на Лайпциг Оливер Минцлаф става един от тримата нови шефове на компанията и ще дава отговор за “корпоративните планове и вложенията ”, като в неговия сектор попадат тимовете във Формула 1 и футбола.
 Ред Бул строи нов аеродинамичен тунел Ред Бул строи нов аеродинамичен тунел
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР