Съсловните организации на лекарите и на специалистите по здравни грижи

...
Съсловните организации на лекарите и на специалистите по здравни грижи
Коментари Харесай

От БЛС отсякоха: Медицинските сестри по прозорците не са подкрепяни от никой

Съсловните организации на лекарите и на експертите по здравни грижи се разграничиха от митинга на сестрите и изключително от дейностите на петте дами, барикадирали се в някогашния Партиен дом. Аргументът им: Поведението им е недопустимо, предава bTV.
„ В миг, в който в страната е оповестена грипна зараза, взимат се ограничения против ковид. Обществото чака от нас действителна отбрана.

На външната ни граница чакат хиляди мигранти. Това ли е дневният ред на обществото ни – пет индивида, които нямат никаква представителност.

Аз работя в голяма болница – „ Пирогов “ – там нямат поддръжка “, разяснява в предаването „ Тази събота “ ръководителят на столичната лекарска гилдия доктор Асен Меджидиев.
Не може на палатките пред Министерския съвет да написа „ Пирогов “ е тук “, откакто там е един рехабилитатор (медицинската сестра Бойка Анастасова), добави представителят на БЛС.

По думите му протестиращите медицински сестри до момента не са потърсили за диалог Лекарския съюз.

„ По-добро възнаграждение, по-добри условия на труд – това са и нашите претенции. Не сме спрели да преговаряме за остойностяване на лекарския и сестринския труд, за почтено възнаграждение на нощния труд.

Това не се реализира с катерене по прозорците “, сподели още ръководителят на Столичната лекарска гилдия.

Той е безапелационен, че няма разцепление сред лекарското съсловие и това на медицинските сестри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР