Същинската зима настъпи и в курортните райони на Турция. Анталия

...
Същинската зима настъпи и в курортните райони на Турция. Анталия
Коментари Харесай

За първи път от 30 г.: Сняг затрупа Анталия и Бодрум СНИМКИ

Същинската зима настъпи и в курортните региони на Турция. Анталия и Мугла получиха своя дял от снеговалежите в понеделник и вторник.

В Анталия есента и зимата нормално са сезони, белязани единствено от инцидентни дъждове. Но напълно ненадейно през вчерашния ден първият сняг от близо три десетилетия засипа най-популярната туристическа дестинация в Турция.



Снеговалежът се ускори в ранните часове на вторник, за наслада на жителите на провинцията, които излязоха по улиците, с цел да се насладят на събитието. Снегът, който през последните години се ограничаваше до по-високите планински елементи, за първи път покри напълно централни региони наоколо до плажовете. Екипи работиха, с цел да поддържат пътищата чисти от сняг в 16-те области на Анталия.



По същия метод във вторник някои региони на прилежаща област Мугла, в това число Фетийе, Даламан и Кьойджегиз, бяха покрити за първи път от 30 години със снежна завивка. Снеговалежът наруши придвижването по основен път, свързващ Мугла със западната провинция Денизли.

Главният път Мугла-Мармарис също беше затворен за дълго време заради неприятните метеорологични условия. Центърът на курорта Мармарис побеля от навалялия сняг във вторник. Виелици и изобилен снеговалеж блокираха транспортни средства на основен път в Акяка.



Съседният първокласен летен курорт Бодрум за първи път от 35 години също беше затрупан със сняг, като във високите региони, където лятото вилняха горските пожари, в този момент жителите и гостите се любуваха на същинска бяла зимна приказка. На места снежната завивка доближи до 20 см.



Студената вълна в южните региони на Турция на следващия ден се придвижва на изток и ще засегне регионите Алания, Мерсин и Антакия.
Свързани вести Леден пъкъл! Хиляди блокирани на автомагистрали след обилeн снеговалеж в Турция СНИМКИ 20 часа злополучие за "Марица " край Истанбул, играчите вървят за хранителни запаси в снежна виелица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР