Същевременно се предвижда увеличаване размера на предметната печалба с незначителна

...
Същевременно се предвижда увеличаване размера на предметната печалба с незначителна
Коментари Харесай

Честито, Нов Удар! Взимат 10% От Парите На Тези Български Граждани!

Същевременно се планува увеличение размера на предметната облага с незначителна стойност, която е необлагаема – от 30 лв. става 100 лева Данък върху облагите от хазарт се предлага за следващ път в последните години. До края на септември всеки може да разяснява предложенията на портала за публични съвещания – strategy.bg. Заедно с промени в Закона за корпоративното подоходно облагане се оферират ремонти в още 10 закона – за налозите върху приходите на физическите лица, за локалните налози и такси, за акцизите и данъчните хранилища, за Данък добавена стойност, за счетоводството и други. Според специалисти задачата на тази законодателна технология е да не може да се оферират различни текстове.

В измененията се плануват някои облекчения за жителите. Предлага се да отпадне задължението за използване на служебна записка от шеф към годишните данъчни заявления за физически лица от 1 януари 2020 година. Срокът за подаването им ще стартира от 10 януари, вместо от Нова година ище продължи да бъде до 30 април. Припомняме, че всяка година Национална агенция за приходите регистрира по няколко запалянковци, подали годишните си данъчни заявления онлайн в първите минути на 1 януари.

Друго предложение е да се удължи срокът, в който се употребява 5% отстъпка от налога при подаване на декларация онлайн – вместо до 31 януари да е до 31 март. Това обаче също е планувано да влезе в действие от 2020 година Годишната данъчна декларация на самоосигуряващите се лица за приходите от 2019 година нататък е планувано да се подава единствено по електронен път. Предлагат се и измененията в процедурите за данъчни облекчения. За приспадането на налози от рента по ипотечен заем за млади фамилии отпада подаването на декларация от съпруга/та, че няма да употребява облекчението за съответната данъчна година. Вместо това се планува при нарушениe и двамата съпрузи да връщат употребеното непозволено облекчение. Сходни промени са написани и за данъчното облекчение за деца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР