Съществуват онези изключително големи късметлии, които са изпитали т. нар.

...
Съществуват онези изключително големи късметлии, които са изпитали т. нар.
Коментари Харесай

Любовта от пръв поглед всъщност отнема 2 минути

Съществуват тези извънредно огромни късметлии, които са изпитали така наречен обич от пръв взор, само че съгласно ново изследване действителното време, належащо с цел да разцъфнат мощни усеща сред двама души, е две минути, написа в. " Дейли мейл ".

Авторите на проучването от Еврейския университет в Ерусалим са открили, че съвършено съчетаните двойки се синхронизират на биологично равнище в границите на две минути на първа среща.

Учените са изследвали по какъв начин се трансформират потенето и физическите придвижвания, когато мъжете и дамите се виждат на бързи срещи.

Оказва се, че двойките, които се влюбват един в различен, имат сходни равнища на потене на кожата - знак за биологично синхронизиране. Това се случва до две минути. Изследването демонстрира също, че в множеството случаи дамите са по-привлечени от мъжете, в сравнение с противоположното.

По време на срещата заинтригуваните двойки също по този начин синхронизират жестовете и придвижванията си - усмивки, кимане, придвижвания на ръцете и краката, съгласно изследването, оповестено в сп. " Сайънтифик рипортс ".

" Свързването с колегата зависи от това до каква степен добре можем да синхронизираме телата си. Проучването сподели, че в границите на две минути след началото на срещата физиологичният синхрон предсказва сантименталния интерес ", изяснява водещият създател на проучването доктор Шир Ацил от катедрата по логика на психиката в университета.

Процесите, които стоят зад избора на сътрудник от дълго време са обект на теоретичен интерес.

Класическите еволюционни теории за този вид селекция натъртват на непосредствени и " статични характерности " като форма на лицето, цвят на косата и индикатори за плодовитост като необятни бедра.

Те обаче не изясняват по какъв начин първичното привличане се развива по време на взаимоотношението, нито пък регистрират взаимните физиологични или поведенчески акомодации, които се случват, когато двама души се притеглят ", означават създателите на проучването, обхванало 32 хетеросексуални студенти - 16 мъже и 16 дами, интересуващи се от сантиментална връзка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР