Съществуват най-различни методи за отказване на цигарите днес. Дали обаче

...
Съществуват най-различни методи за отказване на цигарите днес. Дали обаче
Коментари Харесай

3 необичайни, но ефективни начина да откажете цигарите

Съществуват най-различни способи за отричане на цигарите през днешния ден. Дали обаче те работят? Най-успешни в битката с тютюнопушенето се оказват тактиките, ориентирани, както към физическия, по този начин и към психическия аспект на зависимостта. 

1. На мрачно  

Купете си цигари, чийто усет не харесвате (това е наложително условие) и ги поставете на видно място. Чувствате никотинов апетит? Вземете си една цигара и се отправете към тоалетната. Или на някое друго място, където не прониква дневна светлина. Влезте вътре, само че не палете лампата. С течение на времето ще установите, че по никакъв начин не е прелестно да се пуши на мрачно, изключително когато и цигарите не са приятни. 

Коментар на психолога:  

Когато човек си не разрешава да пуши, той единствено ускорява психическата си взаимозависимост към никотина. В тъмното вие не виждате нито цигарата, нито нейния пушек и процесът на пушене изгубва огромна част от привлекателността си. Ето за какво, когато си създадете условия, при които ви е неприятно да пушите, вие последователно ще започнете да посягате все по-рядко и по-рядко към кутията с цигарите. 

2. Спазвайте отдалеченост

Когато пушачът държи цигарата в ръка, мозъка му синтезира хормоните на удоволствието, наречени ендорфини. Опитайте се да прекратите този развой - или дръжте цигарата с пинсета, или пушете с плътни домашен ръкавици.

Коментар на психолога:

За пушача в действителност са значими както тактилните, по този начин и оралните чувства, които са обединени в едно. Нарушаването на динамичното равновесие сред тях ще ви накара да не се наслаждавате чак толкоз на никотина, който нахлува в организма ви.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР