Съществуват какви ли не народни средства, които претендират да лекуват

...
Съществуват какви ли не народни средства, които претендират да лекуват
Коментари Харесай

Овесеният еликсир на живота вдига на крака и най-тежко болния, възстановява силите

Съществуват какви ли не национални средства, които претендират да лекуват всички заболявания. Да си признаем – не съществува такова нещо като универсално лекарство.
Все отново, обаче, има артикули, които с вековете са потвърдили силата си и способността си да подвигат имунитета, като по този метод оказват помощ на тялото да се пребори със болестта. Днес ще ви разкажем точно за едно такова национално средство – овесен балсам на живота. Овесът от дълго време е прочут със своето пречистващо тялото (и най-много черния дроб) деяние – тъкмо това е в основата на въпросния балсам.
Пълното филтриране на организма оказва помощ на човек по-бързо да се изправи на крайници при тежко заболяване, както и да се възвърне в пъти по-бързо от нормалното.

1. Може да приготвите овеса под формата на чай:
1 супена лъжица овес в 2 чаши вода се вари в продължение на към час на слаб огън, под похлупак.
След това отварата се пие в границите на деня.
2. Ето и една от най-хубавите предписания за лекуване с овес:
Една чаша овесени зърна се заливат с пет чаши вода и се вари до извиране на половината течност – до гъстотата на течно желе.
Прецежда се и в отварата се изсипва равно количество прясно мляко (около две чаши), след което още веднъж се вари.

В по този начин получената течност, когато към този момент не е гореща, се прибавят 4 супени лъжици мед (на вкус).
Получената приятна напитка се употребява на две или три дози денем топла или охладена.
Ето още какви чудеса могат да правят овесените ядки
Намаляват кръвното налягане
Сърдечносъдовите болести са един от главните здравни проблеми в международен мащаб. Според експерти, в случай че се храним постоянно с овесени ядки или пълнозърнест самун, ние дейно понижаваме високото кръвно по този начин, както в случай че одобряваме антихипертензивни медикаменти.

Намаляват холестерола
Овесът спрямо други храни има най-вече разтворими фибри. Разтворимите фибри имат способността да отделят самобитен гел когато попаднат в стомаха. Това основава възприятие за задоволеност, тъй като по този метод се забавя храносмилането.
Това от своя страна усъвършенства равнищата на кръвната захар и я стабилизира. Тяхната съществена функционалност е освен да понижат мазнините в организма, само че и равнищата на неприятния холестерол.

Проучванията демонстрират, че хората с висок холестерол в кръвта, които употребяват единствено 3 г разтворими фибри дневно могат да понижат общия холестерол с от 8 до 23 %.
Правят кожата по-красива
Голяма част от козметиката, която се предлага на пазара съдържа овес. Неговите потребни съставки като витамин К, витамини от групата Б, цинк, каротин и други, вършат кожата мека и гладка премахвайки мъртвите кафези.
От друга страна й оказват помощ да задържи влагата. Много дами подготвят домашни маски за лице благодарение на овесени ядки.
Намаляват риска от рак на дебелото черво
Рискът от развиването на рак на дебелото черво се покачва когато се поддържа наднормено тегло, храненето е нездравословно, води се застоял метод на живот и т. н.
Инфо: lekuvai

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР