Съществуват държави, в които вземането на ипотечен заем е минимално

...
Съществуват държави, в които вземането на ипотечен заем е минимално
Коментари Харесай

5 държави с изгони ипотечни кредити

Съществуват страни, в които вземането на ипотечен заем е минимално обременяващо за кредитополучателят. Ето и ТОП 5 на тези страни:

5. Швеция

Действително изискванията за приемане на заем в тази страна могат да се дефинират като „ щадящи”. Годишният лихвен % е под 3%.

4. Швейцария

Тук е много комплицирано да се купи жилище, като главната причина за това е дефицитът на земя. Така да вземем за пример, площта на жилището не би трябвало да надвишава 200 кв.м. А кантонът, в който се купува би трябвало да разполага със свободна квота от Федералния запас, както и позволение от локалните управляващи за осъществяване на договорката. По-голям късмет да купят парцел имат чужденците, които към този момент са получили швейцарско поданство. Що с отнася до ипотечните условия, то лихвените равнища по този тип заем не надвишават 4%.

3. Англия

Тук лихвените проценти са много ниски - 2.5%-4%. Тук комерсиалните банки следват максимата: печелене от повече клиенти, предлагайки по-добри условия, което води до по-висока облага. Минусът обаче е сложното приемане на заем. Лесно е приемането на ипотека за тези, които към този момент имат парцел на територията на Европейския съюз и могат да потвърдят приходите си, които би трябвало да са най-малко 30 000 паунда.

2. Испания

През последните 10 години страната неразделно е в ТОП 5 на най-предпочитаните от чежденците страни за придобиване на парцел. Предзимствата е, че комерсиалните банки са отворени към чеждестранните клиенти, които желаят да купят жилище благодарение на ипотека, а също по този начин лихвените ппроценти в множеството сречаи са под 3.5%.

1. Германия

От всички европейски страни тук лихвените проценти са най-ниски. Ипотечните заеми в Германия имат свои особености. Така да вземем за пример, през първите 10 години се заплаща лихвата по заема, а по-късно стартира да се изплаща главницата. При тази скица на връщане на парите лихвата е едвам 0.93% на година. В случай, че кредитополучателят желае по едно и също време да изплаща и лихвата и главницата, цената на заема е сред 1.9% и 2.5%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР