Съществуващата премия над основната работна заплата на служителите в оръжейния

...
Съществуващата премия над основната работна заплата на служителите в оръжейния
Коментари Харесай

Арсенал АД увеличава заплатите на служителите си, въвеждат се и нови социални придобивки

Съществуващата награда над главната работна заплата на чиновниците в оръжейния цех " Арсенал " АД в Казанлък е увеличена с до 25 на 100, считано от 1 август, като по този метод междинната работна заплата в сдружението надвишава 1850 лв.. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от управлението на предприятието. 

Това е четвъртото нарастване на работните заплати в " Арсенал " АД за последните четири месеца. " С новото нарастване трудовите хонорари в сдружението доста надвишават междинната работна заплата в област Стара Загора, която, по данни на Националния статистически институт, за второто тримесечие на годината е в размер на 1548 лв. ", разясниха от завода.

От управлението на " Арсенал " АД подсетиха, че през юли т.г. със заповед на изпълнителния шеф на сдружението инж. Николай Ибушев и според договореностите със синдикатите бяха въведени нараствания във възнагражденията в размер до 250 лв.. Актуализира се и категоризацията на всички цехове в сдружението. " Така още през юли междинната работна заплата в " Арсенал " доближи 1600-1700 лв. ", показаха от завода. 

От първи септември на всички новопостъпили на работа в сдружението ще бъде изплатен еднократно целеви тласък, споделиха още от сдружението. За управителни позиции той ще бъде в размер на две хиляди лв.. Новопостъпилите експерти – инженер-химици, програмисти, настройчици на металорежещи машини с ЦПУ, ще получат еднократен бонус от 1500 лв.. За новоназначени служащи еднократният веществен тласък ще бъде в размер на 1200 лв..

От сдружението обясниха, че тези
бонуси ще бъдат изплатени на два пъти – 50 на 100 от сумата ще се изплаща на третия месец от назначението, а останалите – след приключването на шест месеца. Еднократният целеви тласък ще се изплаща на чиновници с висше, приблизително, приблизително особено и приблизително професионално обучение. 

От първи септември се вкарва и спомагателен ежемесечен тласък за раздалеченост в размер на 250 лв. за новоназначени служащи и чиновници от общините Стара Загора, Гурково и Николаево, който също се дава на чиновници с висше, приблизително, приблизително особено и приблизително професионално обучение, показаха още от управлението на сдружението. 

В мощ остават и всички останали придобивки в обществения пакет на предприятието. Това са месечните ваучери за храна в размер на 200 лв., които за Великден, Коледа и за празника на " Арсенал " се изплащат в двоен размер, столово хранене, безвъзмездна отмора на море на база " all inclusive ", безвъзмезден превоз за пътуващите от други градове, грижа за децата на младите фамилии в заводската детска градина, придобивки в областта на опазването на здравето. Предоставя се и опция за образование, повишение на квалификацията и кариерно развиване на фрагментите посредством фирмената стипендиантска стратегия, показаха още от управлението. Дружеството провежда и разнообразни начинания в областта на спорта и културата. 

" Цялостната политика на " Арсенал " АД значи грижа за всеки служащ, експерт и чиновник на сдружението ", разясниха от управлението. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР