САЩ все още не са забелязали никакви признаци, че Русия

...
САЩ все още не са забелязали никакви признаци, че Русия
Коментари Харесай

И Белият дом не вижда признаци, че Русия ще използва ядрените си оръжия

САЩ към момента не са забелязали никакви признаци, че Русия е преместила нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус или където и да е другаде, сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в неделя в " Face the Nation " на CBS.

Припомняме, че по-рано днес  Пентагонът също излезе с сходно изказване, в което декларира, че Съединени американски щати не виждат никакви признаци Русия да се готви за употребява нуклеарните си оръжия.

" Видяхме известията и изказванията на Русия и ще продължим да следим обстановката ", се споделя в изказването на американското министерство на защитата. Пентагонът декларира и че няма причина да променяме метода, по който работят стратегическите нуклеарни сили, и не виждат признаци и Русия да се готви да употребява нуклеарни оръжия.
 Трансферът на нуклеарни оръжия от Русия – ново равнище на световна опасност
Трансферът на нуклеарни оръжия от Русия – ново равнище на световна опасност

Пентагонът: Видяхме известията и ще продължим да следим обстановката

По-рано през днешния ден изказването на съветския президент Владимир Путин към този момент беше наказано като безконтролно от НАТО и Европейски Съюз. 

Разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус е . По време на спора Путин нееднократно загатваше нуклеарните оръжия, само че той предприе единствено една съответна практическа стъпка, когато разгласи.

Дори вербалната опасност за потребление на нуклеарни оръжия, чийто главен признак е възпирането , сама по себе си е деяние, което има извънредно отрицателно влияние върху стратегическата непоклатимост в света. Какво да кажем за практическото пренасяне на заряди, въпреки и тактически, в зоната на военните дейности.

Говорейки за разполагането на тактически нуклеарни бойни глави в Беларус, Путин се базира на дейностите на Съединени американски щати. Американците фактически съхраняват някои нуклеарни арсенали в европейски страни, най-вече в Турция и Западна Европа . Нещо повече, Съединени американски щати даже организират стратегия за рационализация на тези бойни глави. В момента в американските хранилища се съхраняват единствено свободно падащи бомби - там не са останали тактически ракети с нуклеарни бойни глави. Техните сътрудници не могат да ги употребяват без разрешението на американските военни - това е механически невероятно.
 Борел вижда опасност за европейската сигурност в нуклеарни оръжия в Беларус
Борел вижда опасност за европейската сигурност в нуклеарни оръжия в Беларус

Европейски Съюз е подготвен да отговори на ескалацията с спомагателни санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР