САЩ в момента водят търговски преговори в много страни, след

...
САЩ в момента водят търговски преговори в много страни, след
Коментари Харесай

Тръмп: Много страни ще бъдат щастливи от новите търговски споразумения

САЩ сега водят търговски договаряния в доста страни, след които всички ще бъдат щастливи. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп в Туитър.

" Търговски договаряния се водят с голям брой страни, които дълги години постъпваха незаслужено със Съединени американски щати. В последна сметка всички ще бъдат щастливи ", написа Тръмп.

На 8 март президентът разгласи мита за вноса на стомана и алуминий в Съединени американски щати, които влязоха в действие на 23 март. Вашингтон обаче освободи от новия режим Канада и Мексико, които са двата съществени снабдители на стомана и алуминий за американския пазар. Постоянният търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър уточни пред Конгреса, че краткотрайно ще бъдат отсрочени митата против още няколко страни, с които се водят съвещания. По думите му това са членките на Европейски Съюз, Австралия, Аржентина, Бразилия и Южна Корея.

Наред с Канада и Мексико, те са включени " бял лист ", само че единствено краткотрайно. Оставането им в него ще зависи от резултатите на договарянията им със Съединени американски щати, съобщи ТАСС. В " черния лист " останаха всички останали вносители на метали в Съединени американски щати, в това число Русия, Китай, Турция, Египет, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Виетнам, Малайзия, Тайланд и Република Южна Африка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР