САЩ трябва да действат бързо за възобновяване на ядреното споразумение

...
САЩ трябва да действат бързо за възобновяване на ядреното споразумение
Коментари Харесай

Иран пришпорва САЩ да отменят санкциите

САЩ би трябвало да работят бързо за обновяване на нуклеарното съглашение с Иран, тъй като щом стартират президентските избори в Ислямската република, най-вероятно няма да се случи доста през идващите месеци . Това предизвести иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф, представен от " Ройтерс ".
 Иран разгласи: Контейнеровоз е развален при терористична офанзива в Средиземно море
Иран разгласи: Контейнеровоз е развален при терористична офанзива в Средиземно море

" Такива терористични актове съставляват морско пиратство "

Пред Центъра за европейски политически проучвания Зариф повтори настояването на Техеран първо Вашингтон да анулира глобите.

" Европейците са привикнали да се реализира компромис. Иран и Съединени американски щати не са. Американците са привикнали да постановат, а ние сме привикнали да се съпротивляваме. Сега е времето да се реши дали ще реализираме компромис и ще се върнем към нуклеарното съглашение , или ще се върнем по нашите пътища ", попита Зариф.

Той не е видял смяна в американската политика при Джо Байдън по отношение на тази на предшественика му Доналд Тръмп. Според Зариф няма и причина за осъществяване на предварителни диалози, тъй като Съединени американски щати насочат " странични " претенции.
 Нов фронт в тайната война сред Иран и Израел
Нов фронт в тайната война сред Иран и Израел

Атаките са почнали от края на 2019 година и са били ориентирани към иракски кораби и други кораби

На 18 юни Иран ще организира президентски избори. Зариф предизвести, че ще би трябвало да изчакат съвсем 6 месеца и през този интервал няма да подхващат съществени дейности за разрешаване на различията със Съединени американски щати.

Препоръчително е Съединени американски щати да работят бързо , прикани той.

Говорителят на иранското външно министерство повтори, че Съединени американски щати би трябвало да анулират глобите и да подсигуряват, че няма да повторят грешките на администрацията на Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР