САЩ срази Китай с 83:61 точки за четвърта поредна световна

...
САЩ срази Китай с 83:61 точки за четвърта поредна световна
Коментари Харесай

САЩ преодоля Китай за 11-а световна титла по баскетбол при жените

САЩ съкруши Китай с 83:61 точки за четвърта поредна международна купа и общо 11-а в историята в Сидни.

А‘я Уилсън означи 19 точки, а Келси Плъм добави 17 пункта. Джуъл Лойд се регистрира с 11, като китайките бяха повалени от страхотните американки, които реализираха впечатляващата 30-а поредна победа на международни шампионати.

Американките се отдръпнаха на почивката с 43:33 и нямаше по какъв начин да бъдат спрени пред 15 895 почитатели, което бе и самобитен връх за най-голяма аудитория на женски баскетболен мач в Австралия. Пред погледа на легендата на китайския баскетбол Яо Мин, азиатките бяха поведени от Юежу Ли, която вкара 19 точки и се поздрави с първи орден от 1994 година насам.

are BACK to BACK to BACK to BACK CHAMPIONS
— USA Basketball (@usabasketball)

Съединени американски щати влезе в конфликта след победа над Канада с 83:43 в полуфиналите – най-голямата разлика в конфликт от последните четири на Световно състезание, като надделя и Китай със 77:66 в груповата фаза. Китайките бяха отстъпили и във всички предходни седем срещи с американките на шампионати на планетата, със приблизително по 22 точки разлика на мач.

По-рано денем, Лорън Джаксън направи ужасно показване за завършек на кариерата си в националния тим на Австралия, 25 години след дебюта си за представителния отбор, при безапелационния триумф над Канада с 95:65, с цел да ликува с бронза. 41-годишната Джаксън приключи с 30 точки, седем битки и една асистенция. Седемкратната участничка в „ Мача на звездите “ в УНБА завърши присъединяване си на пето международно състезание и първо от 12 години насам, поделяйки върха по изиграни мачове за всички времена – по 43 с бразилката Джанет Аркаин.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР