САЩ ще възпрепятстват доставките на иранско оръжие за Русия. Това

...
САЩ ще възпрепятстват доставките на иранско оръжие за Русия. Това
Коментари Харесай

САЩ: Ще възпрепятстваме доставките на иранско оръжие за Русия

САЩ ще попречват доставките на иранско оръжие за Русия. Това обяви в изявление за " Блумбърг " специфичният делегат на Съединени американски щати за Иран Робърт Мали, представен от съветската версия на " Свободна Европа ".

Америка няма да възобнови прекъснатите договаряния с ислямската република, защото по думите на Мали Иран не се интересува от нуклеарната договорка. Вашингтон ще поддържа и иранските митинги.

" Точно в този момент можем да променим обстановката, като се опитаме да сдържим и прекъснем доставките на оръжия за Русия, както и да се опитаме да подкрепим настояванията на иранския народ ", сподели дипломатът.

Американецът даде обещание, че Съединени американски щати ще положат старания за " дерайлиране, попречване, закъснение и санкциониране " на иранските оръжейни доставки за Москва.

Официално Москва и Техеран отхвърлят ​​Иран да е доставял оръжия на Русия за войната в Украйна. Ислямската република обаче призна, че е доставяла на Русия дронове преди началото на войната. В Украйна са употребявани дронове-камикадзета " Шахед-131 " и " Шахед-136 ", наричани в Русия " Геран-1 " и " Геран-2 ", както и многоцелеви дронове " Мохаджер-6 ". Освен това, както " Вашингтон пост " заяви през ноември, Москва е постигнала съглашение с Техеран за производството на ирански бойни безпилотни летателни апарати в Русия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР