САЩ ще обявят през следващите дни предоставянето на нова военна

...
САЩ ще обявят през следващите дни предоставянето на нова военна
Коментари Харесай

Вашингтон ще обяви през следващите дни отпускането на нова военна помощ за Украйна

САЩ ще разгласят през идващите дни даването на нова военна помощ за Украйна, заяви Белият дом, представен от Франс прес.
 
" Водени от желанието да осигурим (на украинците) средствата, нужни за победа на бойното поле, ние към този момент обещахме повече от 13 милиарда $ военна помощ за украинските сили. Ще продължим с поддръжката си и през идващите дни ще обявим нова помощ ", съобщи Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом - органът, който дава отговор за въпросите на защитата и дипломацията в американското президентство.
 
Той се въздържа от коментар по тематиката за контранастъплението на украинската войска в южните елементи на страната и най-много в региона на Херсон, един от дребното огромни градове под контрола на Москва.
 
" Ще оставим украинците сами да разясняват военните си интервенции и своите триумфи, без значение дали са нападателни или отбранителни ", разяснява още Кърби по време на конференция.
 
На 24 август - денят, когато Украйна празнува своята самостоятелност, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че на страната ще бъде отпусната американска помощ в размер на съвсем три милиарда $.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР