САЩ санкционираха водещи руски банки и държавни компании заради .

...
САЩ санкционираха водещи руски банки и държавни компании заради .
Коментари Харесай

Ще си понесат последствията. САЩ санкционираха водещи банки на Русия и Беларус

САЩ глобиха водещи съветски банки и държавни компании поради. Сред засегнатите от ограниченията банки са Сбербанк и ВТБ, а достъпът на компании като Газпром и Ростелеком до американските финансови пазари е стеснен. Санкции бяха наложени и против банки и военни фабрики в Беларус.

Целта на глобите е да попречат на Москва да получава средства, с които да финансира “актовете си на експанзия ”, и да “изолират Русия ”, уточни американското министерство на финансите в.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че съветският президент Владимир Путин е отхвърлил всички опити на Запада за разговор, който би предотвратил спора.

“Путин е агресорът. Путин избра тази война ”, сподели Байдън на конференция в Белия дом в четвъртък и добави, че Путин и Русия “ще си понесат следствията ”. “Това ще има голяма цена за съветската стопанска система. ”

Сбербанк и ВТБ са най-големите съветски банки и дружно управляват повече от половината от съветския банков бранш. Според Вашингтон те правят интернационалните транзакции на стойност към 46 милиарда $ на ден, като 80% от тези транзакции са в американски долари. Съединени американски щати считат, че новите ограничения ще им попречат да реализират тези транзакции. Санкциите на Вашингтон се отнасят и за близо 90 техни дъщерни сдружения в Русия и по света.

Освен това Съединени американски щати лимитират достъпа на съветски държавни сдружения до финансовия си пазар. Сред глобените компании са газовият колос Газпром, Газпромбанк, Ростелеком и други Джо Байдън посочи, че глобите няма да обиден доставките на природен газ и други горива.

Вашингтон добави в черния си лист с съветски жители, на които е неразрешено да търгуват с американски жители и компании, шефовете на глобените банки, както и членове на фамилиите на близки до Владимир Путин държавни чиновници. Сред тях са Андрей Патрушев - синът на ръководителя на съветския Съвет по сигурността Николай Патрушев, и Иван Сечин - синът на шефа на Роснефт Игор Сечин.

Джо Байдън заяви, че Съединени американски щати ще лимитират на половина вноса на американски високотехнологични артикули в Русия. Той добави, че глобите са съгласувани с сътрудниците на Съединени американски щати и по този начин ще бъде лимитирана опцията на Москва да “прави бизнес в долари, евро, лири и йени ”.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че на този стадий не се планува изключване на Русия от световната система за.

Съединени американски щати постановиха наказания и върху военната промишленост и банковия бранш на Беларус поради поддръжката на страната за съветската инвазия в Украйна. Част от съветските войски наоколо до украинската граница са ситуирани точно в Беларус, откъдето минават на украинска територия. Москва употребява провеждането на взаимни учения с Минск като пояснение за скупчването на военните в региона.

Мерките са ориентирани против 24 физически и юридически лица в Беларус. Сред тях са две държавни банки и предприятия за произвеждане на военна техника, както и министърът на защитата Виктор Хренин , секретаря на Съвета за сигурност Александър Волфович и считания от Съединени американски щати за непосредствен до властническия водач Александър Лукашенко предприемач Александър Зайцау.

Имуществото на глобените под американска пълномощия ще бъде блокирано, а на американските жители и компании е неразрешено да търгуват с тях и да им дават услуги и артикули.

Президентът на Съединени американски щати заяви, че американски военни няма да вземат участие “в спор с Русия в Украйна ”, само че сподели, че те ще пазят всеки сантиметър от територията на страните членки на НАТО в Европа. Байдън добави, че изпраща спомагателни американски бойци в Германия.
 Въздушните удари от първия ден на войната в Украйна  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР