САЩ са предявили в рамките на договора с КНДР за

...
САЩ са предявили в рамките на договора с КНДР за
Коментари Харесай

САЩ имат 47 изисквания към КНДР в термина пълна денуклеаризация

САЩ са предявили в границите на контракта с КНДР за денуклеаризация условия по 47 пункта, заяви японският външен министър Таро Коно в изявление за тв канала Ен Ейч Кей.

По време на визитата си в Пхенян, държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео е разяснил на Северна Корея, че Съединени американски щати включват в термина „ цялостна денуклеаризация “ очистване в необратима форма, което може да бъде подложено на инспекция, на нуклеарни и други оръжия за всеобщо поразяване – химическо, биологично, както и ракети и всички уреди, свързани с тях. На Северна Корея са предоставени условия по 47 точки. Ако условията за цялостна денуклеаризация не бъдат изпълнени в този си тип, то глобите против Северна Корея няма да бъдат вдигнати “, сподели той.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачът на КНДР Ким Чен Ин организираха на 12 юни среща в Сингапур, на която бе подписан взаимен документ. В него залегна готовността на Пхенян да извърши цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров. Съединени американски щати се задължиха в отговор да дават на КНДР гаранция за сигурност, без да конкретизират, какво би включвала тя. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР