САЩ са предоставили разузнавателна информация за разположението на руските сили,

...
САЩ са предоставили разузнавателна информация за разположението на руските сили,
Коментари Харесай

САЩ помагат на Украйна да елиминира руските генерали, пише Ню Йорк таймс |

САЩ са дали разследваща информация за разположението на съветските сили, която е разрешила на украинците да убият доста съветски генерали на фронта, оповестява в. " Ню Йорк таймс ", като цитира неназовани американски представители.

Украинските управляващи оповестиха, че са отстранили към 12 генерали по време на бойни дейности. Високият им брой удиви военните специалисти.

Съединени американски щати са помогнали с ориентиране към задачите - това е част от засекретената работа на администрацията на президента Байдън, която дава на украинците в действително време разследващи данни за бойните дейности. Тази информация включва и предстоящото напредване на съветските войски, извлечени от последните американски оценки на тайния боен проект на Москва за боевете в региона на Донбас в Източна Украйна, показват източниците. Длъжностните лица отхвърлят да уточнят какъв брой генерали са били убити вследствие на американската помощ.

Съединените щати са съсредоточили напъните си върху установяване на местонахождението и други елементи за съветското мобилно командване, което постоянно мени разположението си. Украинците комбинират тези географски разбори с данни от собственото си разузнаване - включително засечени диалози и връзка, с помощта на които научават къде са съветските командири. След това създават артилерийски удари и други офанзиви, взели живота на редица генерали и офицери.

Споделянето на разследваща информация е част от засилената помощ от Съединени американски щати, която включва по-тежки оръжия и десетки милиарди под формата на помощи, което демонстрира какъв брой бързо са се трансформирали първичните американски ограничавания за поддръжка на Украйна, до момента в който войната навлиза в нов стадий, който може да продължи с месеци, написа " Ню Йорк таймс ". 

Разузнавателната поддръжка на Съединени американски щати за украинците има решителен резултат на бойното поле, като удостоверява задачите, разпознати от украинската войска, и я насочва към нови цели. Потокът от оперативна разследваща информация за придвижването на съветските войски, който Америка даде на Украйна, има малко прецеденти, прибавя изданието.

След като при започване на войната Русия не съумя да настъпи към столицата Киев, тя се опита да се прегрупира, като предприе по-концентриран напън в Източна Украйна, който към този момент се развива постепенно и неравномерно.

Неназовани длъжностните лица, интервюирани за публикацията на американския " Ню Йорк таймс ", са говорили единствено при изискване за анонимност.

Администрацията се стреми да резервира в загадка огромна част от разследващите данни за бойните дейности от боязън, че те ще бъдат възприети като ескалация и ще предизвикат съветския президент Владимир Путин към по-широка война. Американските чиновници не са поискали да опишат по какъв начин са се сдобили с информация за щабовете на съветските войски от боязън да не изложат на риск методите си за събиране на информация. Но по време на войната американските разследващи служби са употребявали разнообразни източници, в това число секретни и търговски спътници, с цел да проследят придвижването на съветските войски, написа вестникът.

След публикуването на публикацията говорителката на Съвета за национална сигурност Адриана Уотсън съобщи в изказване, че разследващите данни за бойното поле не са били предоставени на украинците " за да бъдат убити съветски генерали ".

Не всички удари са осъществени с американска разследваща информация. Според многочислени американски чиновници ударът през уикенда по място в Източна Украйна, където е бил на посещаване военачалник Валерий Герасимов, най-високопоставеният съветски еднообразен офицер, не е бил подкрепят от американско разузнаване. Съединените щати си не разрешават да дават разследваща информация за най-високопоставените съветски водачи, споделят чиновниците, написа " Ню Йорк таймс ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР