САЩ са изпаднали в истерия след оттеглянето си от ядреното

...
САЩ са изпаднали в истерия след оттеглянето си от ядреното
Коментари Харесай

Иран обвини САЩ в истерия заради ядреното споразумение

САЩ са изпаднали в нервност след отдръпването си от нуклеарното спразумение и неспособността си да му намерят опция. Това се споделя в изказване на Бахрам Газеми, представител на иранското външно министерство, представен от Агенция Франс Прес.

Той разяснява речта на американския държавен секретар Майк Помпео, в която гневно се разяснява иранската политика в района.

Съединени американски щати няма да разрешат на Иран да трансформира Сирия в идващия Ливан и ще работи с сътрудниците си за " изгонването на всички ирански бойци " от Сирия, сподели топдипломатът.

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф по-късно разяснява оповестената от Съединени американски щати среща за Близкия изток, която би трябвало да се организира в Полша през февруари, като " антиирански цирк ".

Припомняме, че това е поредна иранска офанзива против Съединени американски щати за последните дни.

Министърът на петрола на Иран Биджан Занганех разгласи, че глобите на Съединени американски щати против страната му са " изцяло противозаконни " и Техеран няма да ги съблюдава.

Занганех, говорейки на взаимна конференция в Багдад с иракския министър на петрола Тамер ал Гадибан, настоя, че Иран няма да разисква размера или дестинацията на своя експорт на нефт, макар че той остава под глобите на Съединени американски щати.

От своя страна Гадибан съобщи, че Ирак към момента не е постигнал съглашение с Иран за създаване на взаимни нефтени залежи. Той също по този начин уточни, че спадът на международните цени на петрола е спрял и че той чака те да стартират да се повишават последователно.

Американският президент Доналд Тръмп изтегли Съединени американски щати от интернационалното нуклеарно съглашение за иранската нуклеарна стратегия през май 2018 година и възобнови глобите против Техеран.

Ислямската република е в листата със спонсори на тероризма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР