САЩ са готови да осигурят материална помощ на Белгия, за

...
САЩ са готови да осигурят материална помощ на Белгия, за
Коментари Харесай

САЩ засилват натиска над Белгия за връщане на терористите от Сирия

Съединени американски щати са подготвени да обезпечат " материална помощ " на Белгия, с цел да бъдат върнати назад от Сирия белгийските джихадисти и техните фамилии. Това оповестява посланикът на Съединени американски щати в Белгия Роналд Гидуиц, представен от локални медии и от Българска телеграфна агенция.

По думите на посланика пораства заплахата терористите, арестувани в кюрдски затвори в североизточните елементи на Сирия, да избягат. Той отбелязва, че е допустимо също терористи от " Ислямска страна " (ИД) да се опитат да освободят арестуваните.

Застрашена е сигурността, не знаем какъв брой време ще удържат кюрдите, споделя посланикът. Той прибавя, че за Съединени американски щати най-хубавият метод е терористите да бъдат върнати в страните, от които произлизат, и там да бъдат съдени. Най-лошото е да не се направи нищо, тъй като пандизчиите ще избягат, а някои от тях ще се върнат в Европа, декларира Гидуиц.

Посланикът упорства също Белгия да промени законодателството и да утежни наказванията за тероризъм. По неговите думи вместо пет години затвор, както е по закон в този момент, терористите в Белгия би трябвало да получават наказване от най-малко 20 години отнемане от независимост.

Кабинетът на служебния министър председател на Белгия Софи Уилмес е прецизирал, че към този момент няма смяна в мнението на държавното управление, че терористите би трябвало да бъдат съдени допустимо най-близо до мястото на престъплението. Посланикът на Съединени американски щати отвръща на това изказване, че сходна опция към този момент не съществува, откакто тази седмица Ирак отхвърли да одобри от Сирия терористи, които не са иракски жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР