САЩ решиха да доставят зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът" на Румъния и

...
САЩ решиха да доставят зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът" на Румъния и
Коментари Харесай

САЩ продават ракетни комплекси "Пейтриът" на Румъния и ракети "Хелфайър" на Холандия

Съединени американски щати взеха решение да доставят зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът " на Румъния и авиационни ракети "Хелфайър " на Холандия, заяви държавна организация към американското министерството на защитата, представена от ТАСС.

Според Пентагона контракта с Букурещ възлиза на 3,9 милиарда $, а с Амстердам - на 34 милиона $. На Румъния се планува да бъдат доставени 7 зенитно-ракетни комплекса "Пейтриът ", включващи 56 ракети от една трансформация и 168 - от друга. Холандия купува още 70 ракети "Хелфайър " към към този момент поръчани 180.

Според министерството на защитата, новият контракт с Румъния ще укрепи външната политика и националната сигурност на Съединени американски щати, защото ще усили сигурността на съдружник в НАТО, който е бил и продължава да е фактор за политическа непоклатимост и стопански прогрес в Европа. Тази договорка ще отговори на потребностите на Румъния в областта на самоотбраната, както и на задачите на НАТО, без да промени равновесието на силите в региона, акцентира Пентагонът.

Разрешение от Държавния департамент за реализиране на продажбите, каквото се изисква по закон, е получено. Правителството е уведомило публично Конгреса и в този момент законодателите имат 30 дни да проучат новите договори и вероятно да ги блокират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР