САЩ разрешиха използването на ваксината срещу Covid-19 на американската фармацевтична

...
САЩ разрешиха използването на ваксината срещу Covid-19 на американската фармацевтична
Коментари Харесай

САЩ разрешиха ваксината на Пфайзер при непълнолетни над 12 години

САЩ позволиха потреблението на имунизацията против Covid-19 на американската фармацевтична компания Пфайзер (Pfizer) и немския й сътрудник Бионтех (BioNTech) при малолетни от 12 до 15 години, заяви Българска телеграфна агенция.

До този миг препаратът на " Пфайзер/Бионтех " можеше да бъде прилаган в Съединени американски щати при хора от 16 години нагоре. Сега той стана първата ваксина против Covid-19, позволена за потребление в страната при възрастовата група сред 12 и 15 години.

Ройтерс отбелязва, че това решение, взето от Агенцията за надзор на храните и медикаментите, ще разшири обсега на имунизационната акция в страната, чието движение се е забавило сензитивно напоследък.

Президентът Джо Байдън подреди на щатските управляващи да дават неотложно имунизацията разполагаем на малолетните. Очаква се нейното използване при тази възрастова категория да стартира в четвъртък.

Повечето деца с Covid-19 имат леки или въобще нямат никакви признаци. Те обаче могат да предават ковид, а и не са застраховани против тежко разболяване.

От началото на пандемията Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите са записали към 1,5 милиона случая на ковид при малолетни от 11 до 17 години. По данни на американската федерална организация в Съединени американски щати, с население от почти 330 милиона души, са открити общо към 32,5 милиона инфектирани, близо 580 хиляди от които са умряли. И по двата индикатора страната е преди всичко в света.

По данни на центровете 58% от пълнолетните жители на Съединени американски щати са получили най-малко една доза ваксина, а 44 на 100 са изцяло имунизирани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР