САЩ работи по предоставяне на модерни противокорабни ракети за Украйна,

...
САЩ работи по предоставяне на модерни противокорабни ракети за Украйна,
Коментари Харесай

САЩ праща противокорабни ракети на Украйна

САЩ работи по даване на съвременни противокорабни ракети за Украйна, с цел да оказват помощ в превъзмогването на морската обсада на Русия. Това оповестява Ройтерс, базирайки се на американски публични лица.

Източниците на организацията споделят, че Вашингтон е на път да изпрати два вида мощни противокорабни ракети – Harpoon и Naval Strike Missile. Те ще бъдат предоставени или непосредствено от Щатите, или посредством трансфер от европейски сътрудник на Съединени американски щати, който разполага със същите ракети.

Harpoon е предопределена за всевъзможни метеорологични условия. Два от подмоделите ѝ са крилати ракети. Обикновеният Harpoon употребява деен радар за ориентиране и лети тъкмо над водата, с цел да избегне отбраната на врага. Ракетата може да се изстрелва от самолети, кораби, подводници или батареи за брегова защита. Максималният ѝ обхват е към 300 км.

Naval Strike Missile може да бъде изстрелвана от разнообразни платформи против разнообразни цели в морето и на сушата. Конструкцията на планера и високото съответствие сред двигателна сила и тегло обезпечават на NSM извънредно добра маневреност, с която преодолява противовъздушната защита на врага. Автономното различаване на задачата (ATR) на търсещото устройство подсигурява, че вярната цел ще бъде открита, разпозната и изумена, в морето или на сушата. Обсегът ѝ е 250 км.

През април Володимир Зеленски прикани Португалия да изпрати на украинската войска ракети Харпун, които са с обхват от съвсем 300 км. Киев обаче е изправен пред няколко спънки, които не разрешават да ги получи – измежду тях е лимитираната наличност на платформи за изстрелване на ракетите от брега.

Около 20 плавателни съдове на съветските военноморски сили, в това число подводници, се намират в „ оперативната зона “ в Черно море, проред английското Министерство на защитата. Брайън Кларк, специалист по военноморските въпроси в института " Хъдсън ", споделя, че сред 12 и 24 противокорабни ракети като Харпун с обхват над 100 км биха били задоволителни, с цел да застрашат съветските кораби и да убедят Москва да вдигне блокадата.

Кремъл към този момент претърпя тежки провали по флота си, откакто флагманът в Черно море – крайцерът „ Москва “ – потъна след удар от украински ракети „ Нептун “. Русия твърди, че случаят с кораба се дължи на пожар в резултат на неизгасена цигара.
ТЕМА преди 1 час 1717 преди 2 часа 375 преди 4 часа 1255
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР