САЩ предложи резолюция на ООН, която да обедини държавите в

...
САЩ предложи резолюция на ООН, която да обедини държавите в
Коментари Харесай

САЩ предлагат глобална регулация на AI

САЩ предложи резолюция на Организация на обединените нации, която да сплоти страните в създаването и гарантирането на безвреден и приближен изкуствен интелект (AI), оповестява AP. Резолюцията е подкрепена от над 50 страни.

Предложението има за цел да понижи цифровото разделяне сред страните и да им помогне да унифицират метода си към регулирането на AI. Това ще е от изгода и за ИТ промишлеността, която ще има по-голяма изясненост и предвидимост да създава услугите си.

Резолюцията планува AI да се създава за богатството на човечеството. Това включва да оказва помощ за лекуване на заболявания, да планува наводнения и естествени бедствия, да помогне за образованието на новото потомство служащи и други

Взето е поради, че AI технологиите се развиват доста бързо и институциите би трябвало да са гъвкави да приспособяват регулациите съгласно нуждата. Амбицията на вносителите е да предизвикат действителен световен спор за AI, развиването и сигурността на технологията.

Представителите на Съединени американски щати в Организация на обединените нации споделят, че са почнали диалози по тематиката още преди три месеца. От тогава са прекарани стотици часове в договаряния с всички страни в Организация на обединените нации, получена е противоположна връзка и оферти от 120 страни.

Целта на вносителите е да създадат предложение, което да срещне оптималната поддръжка. Предвижда се то да бъде гласувано в границите на този месец. В резолюцията е упоменато, че AI технологиите би трябвало да почитат и пазят главните човешки права. Тя също по този начин би трябвало да помогне за построяването на интернационален консенсус за създаването, дизайна, построяването и потреблението на AI системи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР