САЩ поставиха рекорд по брой на новите случаи за 24

...
САЩ поставиха рекорд по брой на новите случаи за 24
Коментари Харесай

COVID-19 постави нови рекорди по света. САЩ регистрира 144 000 нови случая за ден, Иран прехвърли 40 000 починали |

САЩ сложиха връх по брой на новите случаи за 24 часа за втори следващ ден, като записаха над 144 000 нови случая за последното денонощие, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Университетът " Джонс Хопкинс " заяви данни, съгласно които се вижда покачване по отношение на близо 140 300 случая ден по-рано. От началото на пандемията Съединени американски щати са записали 10,4 милиона случая на ковид, довели до гибелта на 241 800 души, надалеч повече от която и да било друга страна. Америка е обхваната от трета вълна на ковид, като броят на инфектираните нараства от септември. Броят на признатите в болница и смъртните случаи нарастват, като за последния ден са умряли близо 2000 души, най-високата цифра от май насам, съгласно университета.

Днес Австрия за първи път записва над 9000 нови заразявания с ковид за един ден, а държавното управление е подложено на все по-голям напън да вкара по-строги ограничения за преодоляване на болестта, съобщи Ройтерс.

По-рано този месец Австрия вкара частична карантина до края на ноември, с цел да забави разпространяването на вируса. Ресторантите, кафенетата и питейните заведения стопираха работа, с изключение на за продажба на храна за у дома. Театрите и музеите бяха затворени. Наложен беше нощен полицейски час от 20 ч. до 6 ч. Въпреки това заразяванията не престават да се усилват.

По данни на вътрешното и здравното министерство през последното денонощие са регистрирани 9262 нови случая. Този брой е по-висок от обявените 9105 заразявания от изданията " Кронен цайтунг " и " Йостеррайх " по-рано денем.

Предишният връх беше в събота, когато бяха регистрирани 8241 случая.

При първата вълна на вируса през март върховото равнище беше 1050 случая дневно.

Правителството споделя, че ще оцени обстановката на следващия ден - 13 дни след въвеждането на полицейския час и частичната карантина, и може да разгласи в допълнение стягане на ограниченията.

Според управляващите 6000 нови случая дневно е нивото, което ще претрупа лечебните заведения оттатък техните благоприятни условия.

Иран трансферира през днешния ден тъжната граница от 40 000 умряли от Ковид-19, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че последните 10 000 смъртни случая са били регистрирани за по-малко от месец, в миг, когато страната се пробва да ограничи най-мощната вълна на епидемията.

Иранското министерство на опазването на здравето заяви за 457 умряли и 117 517 новозаразени с ковид през последните 24 часа. Броят на записаните инфектирани в Иран от началото на пандемията доближи 726 хиляди. Според представители на управляващите обаче това число е мощно занижено, отбелязва АП.

Броят на умрелите от Ковид-19 в Иран се усили доста през последните седмици, достигайки рекордни стойности в най-тежко засегнатата от пандемията страна в Близкия изток. Почти половината от смъртните случаи са в столицата Техеран.

Иранската здравна система може скоро да не издържи, предизвестиха нейни представители. Те настояха за въвеждане на строга едномесечна карантина във всички провинциални столици, с цел да се ограничи разпространяването на болестта.

Иранското държавно управление обаче е срещу затварянето на страната и обезверено се пробва да избави стопанската система, мощно потърпевша от невижданите американски наказания, които на процедура не разрешават на Иран да продава нефт на интернационалните пазари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР