САЩ подозират, че Китай вече може и да предоставя несмъртоносна

...
САЩ подозират, че Китай вече може и да предоставя несмъртоносна
Коментари Харесай

Вашингтон подозира Пекин, че ще увеличи помощта си за Кремъл

САЩ подозират, че Китай към този момент може и да дава несмъртоносна военна помощ на Русия за войната в Украйна . Това оповестява NBC, базирайки се на свои източници в Белия дом. Според тях Вашингтон е смутен и че Пекин обмисля да изпрати и смъртоносни оръжия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и ръководителят на китайската дипломация Ван И се срещнаха на Мюнхенската конференция по сигурността. След срещата държавният департамент заяви, че Блинкън е предизвестил събеседника си за следствията , които Пекин може да понесе, в случай че подкрепи Москва във войната или спомага за отбягване на глобите.

Източници на NBC настояват, без да навлизат в детайлности, че Китай може би към този момент доставя " съоръжение за пролетната атака на Русия " в Украйна - военни униформи и бронежилетки.

Един от източниците на NBC декларира, че ясно са изразили загрижеността си от даването на смъртоносна помощ, и макар че към момента не считат, че тази граница е премината, опцията стои на масата.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис , която също приказва на Мюнхенската конференция, също установи, че Китай се е сближил с Русия след началото на войната.

От своя страна Ван И, член на Политическото бюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, с който Блинкън се срещна, съобщи на конференцията, че Китай ще даде собствен проект за разрешаване на спора и ще изложи позицията си за " политическо споразумяване на украинския въпрос ".
 Китай подготвен с кротичък проект за Украйна
Китай подготвен с кротичък проект за Украйна

Рядък случай, при който Пекин дефинира съветската интервенция в Украйна като война

От една страна, Пекин упорства за нуждата от ценене на териториалната целокупност , а от друга - изисква " законните опасения за сигурността да бъдат взети на съществено ".

Ван И беше външен министър на Китай до началото на 2023 година, а в този момент оглавява Бюрото на Комисията по външни работи на Китайската комунистическа партия. Този орган дава отговор за надзора на външната политика на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР