САЩ отваря първата зона за безопасно спане в Сан Диего

...
САЩ отваря първата зона за безопасно спане в Сан Диего
Коментари Харесай

САЩ отварят палатков лагер за бездомни в Сан Диего

Съединени американски щати отваря първата зона за безвредно спане в Сан Диего като част от напъните бездомните да бъдат преместени от улиците , пишат " Фокс Нюз " и " Ню Йорк Пост ".

Планът в началото беше разгласен през юни.

Този ход идва, откакто е гласувана възбраната на палатките на всички публични места. Очаква се възбраната да влезе в действие по-късно този месец.

Зоната съставлява палатков лагер зад ограда от бодлива тел. Властите възнамеряват да обтегнат до 136 палатки с потенциал за почти 150 души в опит да ги реалокират от централните елементи на града.

" Представяме цялостна тактика за заслон с подробни оферти за кратковременен, междинен и дълготраен проект, които включват уголемен заслон, повече безвредно паркиране и опция за безвредно спане ", сподели тогава кметът на Сан Диего Тод Глория.
 Милиони американци под риск да останат на улицата
Милиони американци под риск да останат на улицата

Изтичат специфичните ограничавания, които ги пазят от изпъждане

Площадката се ръководи от организацията с нестопанска цел Dreams for Change, която преди този момент е взела участие в поддържането тук-там за безвредно паркиране за хора, които живеят в транспортни средства. На бездомните е неразрешено да внасят оръжия, алкохол или опиати, само че не се изисква да влизат трезви. В зоната за безвредно спане има достъп до тоалетни, храна и мобилни душове.

През есента се чака да отвори порти и по-голяма площадка за безвредно спане с до 400 палатки, ситуирана на мястото на паркинг.

Припомняме, че през 2019 година Сан Диего и околният окръг имаха четвъртото най-голямо население на бездомни в Съединени американски щати.

Тогавашният кмет на града Кевин Фалконър подписа контракт на стойност 11 милиона $ за създаване на три " убежища ", в които да бъдат подслонени бездомните.

През 2020 година броят на хората без домове в щата Калифорния се усилва невиждано.
 Калифорния разгласи спешна обстановка с бездомните в щата
Калифорния разгласи спешна обстановка с бездомните в щата

Губернаторът разпореди разпределяне на ремаркета и палатки и събира средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР