САЩ отменят самоналожените ограничения върху отношенията си с Тайван, заяви

...
САЩ отменят самоналожените ограничения върху отношенията си с Тайван, заяви
Коментари Харесай

Помпео: САЩ отменят ограниченията върху отношенията си с Тайван

САЩ анулират самоналожените ограничавания върху връзките си с Тайван, съобщи американският държавен секретар Майк Помпео, представен от международните организации и Българска телеграфна агенция.

" Днес разгласявам, че анулирам всички тези самоналожени ограничавания ", се споделя в изказването на американския първи посланик.

" Съединени американски щати взеха тези ограничения едностранно, с цел да удовлетворят комунистическия режим в Пекин. Това завърши ", акцентира държавният секретар.

През ноември предходната година, Китай разгласи, че ще отвърне на всевъзможни дейности, които подкопават изконните му ползи. Това предизвести външното министерство в Пекин, откакто американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че Тайван " не е част от Китай ".

Китай наложи наказания против американски компании, продаващи оръжия на Тайван, и хвърча с изтребители покрай острова, когато високопоставени американски публични лица посетиха Тайпе тази година.

Съединени американски щати са задължени по закон да дават на Тайван средствата да се отбранява и публично признават единствено китайската позиция, че Тайван е част от него, вместо категорично да признават териториалните искания на Китай.

Пекин дефинира Тайпе като най-чувствителния и значим въпрос в връзките му със Съединени американски щати и е ядосан от засилената поддръжка на администрацията на Доналд Тръмп като продажбата на оръжие за Тайван, който е към момента демократично ръководен остров, макар териториалните искания на Китай към него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР