САЩ открито заплашиха германските компании със санкции, ако помагат на

...
САЩ открито заплашиха германските компании със санкции, ако помагат на
Коментари Харесай

САЩ засилват натиска, но Германия държи на Северен поток 2


Съединени американски щати намерено заплашиха немските компании със наказания, в случай че оказват помощ на Русия за строителството на газопровода „ Северен поток-2 “, оповестява Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Но, макар усилващия се напън от страна на американците, Берлин няма желание да лишава плана от политическата си поддръжка.

Съединени американски щати са засилили натиска си против Германия и намерено са заплашили немските компании със наказания, в случай че ще вземат участие в реализирането на плана „ Северен поток-2 “, написа Deutsche Wirtschafts Nachrichten, представено от pogled.info. Това бе оповестено от американския дипломат в Германия Ричард Гренъл.

Според него керченският случай би трябвало да подсети на Берлин, „ че динамичността на растежа на съветската експанзия не би трябвало да се насърчава с пазаруването на спомагателен газ “. „ Руската експанзия не би трябвало да се финансира и в това време да се молят на американците за отбрана от нея. Това е доста лицемерно “, съобщи Гренъл, допълвайки, че жителите на Съединени американски щати са доста недоволни от държанието на своите съдружници.

Официално „ Газпром “ е единственият акционер в плановата компания Nord Stream 2 AG. При това компанията е подписала съглашения за финансиране с газови концерни от Германия, Холандия, Британия и Франция. Цел на плана е да се обезпечи сигурността на газовите доставки в Европа, защото в близко време добивът на синьо гориво там ще намалее. Освен това обичайният енергиен притежател има ценово предимство пред втечнения природен газ, чийто остатъци Съединени американски щати се стараят да продадат на американския пазар.

Един от представителите на Nord Stream 2 AG акцентира, че компанията към този момент е получила позволение за строителство на тръбопровода в четири страни от вероятни пет. Вече са подписани контракти с 670 компании от 25 страни. Германия е вложила в плана повече от два милиарда евро.

В Берлин акцентират, че това е чисто икономическа самодейност и макар натиска от страна на Съединени американски щати и някои европейски страни, няма да я лишат от своята политическа поддръжка. Министърът на външните работи Хайко Маас съобщи: „ Изходът на немските предприятия от този план няма да предотврати строителството на газопровода, просто Русия ще го построи сама “. Също по този начин немското държавно управление е постигнало гаранции от Владимир Путин, че в границите на строителството на „ Северен поток-2 “ ще бъде осъвременена и газовата инфраструктура в Украйна. В резултат на това Киев ще може да си резервира преноса.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР