САЩ официално напуснаха в сряда Парижкото споразумение за климата, постигнато

...
САЩ официално напуснаха в сряда Парижкото споразумение за климата, постигнато
Коментари Харесай

САЩ официално напуснаха Парижкото климатично споразумение

Съединени американски щати публично напуснаха в сряда Парижкото съглашение за климата, реализирано преди пет години за да се предотвратят пагубните промени на климата, съобщи Асошиейтед прес.

Измина една година, откогато администрацията на американския президент Доналд Тръмп уведоми Организация на обединените нации, че изважда страната от най-новия интернационален контракт за ограничение на световното стопляне. Съединени американски щати - най-голямата стопанска система в света и на второ място по парникови излъчвания след Китай - са първата страна, напускаща съглашението.

Това на процедура ще вкара администрацията на Тръмп в спор по въпроса за климата с всички съществени американски съдружници и съперници, означи ДПА.

Около 189 страни остават ангажирани със съглашението, чиято цел е да ограничи покачването на междинната световна температура до под 2 %, а в случай че може и под 1.5 %, по отношение на прединдустриалните нива. Още шест страни са подписали съглашението, само че не са го утвърдили.

Учените предизвестяват, че са нужни фрапантни дейности за реализиране на задачата, заложена в Парижкото съглашение. Ефектите от световното стопляне към този момент се усещат с повишение на морското ниво, естествени бедствия и умиране на коралови рифове.
Парижкото съглашение изисква страните да дефинират лични доброволни цели за понижаване на парниковите газове като въглеродния двуокис. Единственото обвързване е страните правилно да регистрират напъните, които поставят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР