САЩ обявиха, че Украйна всъщност няма нужда от бойни самолети,

...
САЩ обявиха, че Украйна всъщност няма нужда от бойни самолети,
Коментари Харесай

САЩ ще даде на Украйна отбранителни системи земя-въздух

САЩ оповестиха, че Украйна в действителност няма потребност от бойни самолети , с цел да се брани от съветските офанзиви, само че оповестиха, че считат да ѝ доставят повече отбранителни системи земя-въздух , съобщи Франс прес.

" Самолетите не са това, от което имат най-много потребност сега украинските ни сътрудници ", съобщи пред публицисти представителят на американската дипломация Нед Прайс.

Анализът на разрушенията, породени от Русия в украински райони, демонстрира, че те се дължат основно на ракети и артилерийски снаряди . " Самолетите не са най-подходящи за защита от тези оръжия ", изясни той.

Според Прайс украинската войска към момента разполага с редица самолетни ескадрили , годни за хвърчене. Той добави, че " ефикасността " на съветската авиация е била " лимитирана от наземните системи за противовъздушна защита " - ракети земя-въздух и портативни зенитни комплекси, по-специално Стингър, доставени от американците.

" Ще продължим да доставяме на нашите украински сътрудници системи земя-въздух " и " може би ще сме в положение да им доставим още повече такива ", добави представителят.

Съединени американски щати дефинитивно отхвърлиха в сряда предлагането на Полша да даде на американската войска своите изтребители МиГ-29 , с цел да бъдат след това предадени на Украйна, като сметнаха, че това би било " рисковано " и би могло да провокира ескалация от страна на Русия.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР