САЩ обвини Саудитска Арабия в дирижиране на рязкото намаляване на

...
САЩ обвини Саудитска Арабия в дирижиране на рязкото намаляване на
Коментари Харесай

САЩ обвини Саудитска Арабия за рязкото намаляване на петролните доставки

САЩ упрекна Саудитска Арабия в диригентство на внезапното понижаване на петролните доставки, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Страните членки на ОПЕК+ се събраха в неделя, с цел да поддържат заложената по-рано този месец индустриална цел(намаляване на добива с 2 млн. барела на ден от ноември), откакто Белият дом стартира война на думи със Саудитска Арабия, обвинявайки Рияд, че е принудил някои други страни да поддържат този ход, съобщи Ройтерс.

Съединени американски щати обявиха предходната седмица, че намаляването на добива ще усили задграничните доходи на Русия и изрекоха догатката, че то е проектирано за политически цели от Саудитска Арабия, която през вчерашния ден отхвърли изказванията, че поддържа нашествието на Москва в Украйна.

Кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд съобщи, че кралството работи интензивно, с цел да поддържа стабилността и салдото на петролните пазари, в това число създавайки и поддържайки съглашението сред ОПЕК и съдружниците му.

ОПЕК+ включва Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и други производители, в това число Русия.

Саудитският министър на защитата – синът на крал Салман - принц Халид бин Салман също съобщи на 5 октомври, че решението за редуциране на производството с 2 милиона барела на ден е било взето единомислещо и се базира на стопански фактори.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР