САЩ нанесоха удар, но ние ще се мобилизираме. Това обяви

...
САЩ нанесоха удар, но ние ще се мобилизираме. Това обяви
Коментари Харесай

Руски дипломат, изгонен от САЩ: Нанесоха ни удар, но ще се мобилизираме

" Съединени американски щати нанесоха удар, само че ние ще се активизираме ". Това разгласи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя във връзка решението на Съединени американски щати да изгонят съветски дипломати от страната. Според Небензя дейностите на Вашингтон са " извънредно неудобен и вражески акт ". " Но считам, че ще се активизираме ", добави той, представен от " Регнум " и Канал 3.

Съединени американски щати, Канада, Украйна, Норвегия и редица страни от Европейски Съюз оповестиха, че ще изгонят съветски дипломати във връзка със " Случая Скрипал ". Правителството на Русия даде обещание да реагира.
Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов счита, че пък изгонването дипломатите " няма опрощение ".
Според него " сходно деяние на Вашингтон " е обезпокоителен признак.
" Заявленията, че Съединени американски щати са подготвени да взаимодействат с Москва се оказаха просто думи. Действащото управление на Съединени американски щати продължава с предходната си линия. Ударът по формалните представители и представителства на Русия е деяние, целящо борба. Няма опрощение “, съобщи Антонов от профила си в обществената мрежа " Facebook ".
Дипломатът добави, че от Съединени американски щати се гонят тези, които са отговаряли за направленията от взаимноизгодно съдействие – Космоса, науката и културата и търговията.
" По този метод е нанесена щета върху възобновяване на връзките сред Вашингтон и Москва и търсенето на допирни точки “, разясни той.
Антонов също по този начин допуска, че за изгонването на съветски дипломати от Съединени американски щати се е говорило и преди, само че са чакали подобаващ мотив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР