САЩ наложиха нови визови ограничения срещу китайски официални представители, за

...
САЩ наложиха нови визови ограничения срещу китайски официални представители, за
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови визови ограничения срещу китайски официални лица

САЩ постановиха нови визови ограничавания против китайски публични представители, за които се счита, че са взели участие в нарушение на правата на индивида. По този метод Вашингтон подхваща нови дейности против Пекин във финалния месец от ръководството на американския президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи, че ограниченията влизат в действие против публични лица, за които се счита, че са взели участие или са съучастници в репресии против изповядващи религии, малцинствени етнически групи, дисиденти и други.

"Авторитарните управници на Китай постановат драконови ограничавания против свободата на словото, религията или убежденията и правото на сдружаване и мирни събрания на китайския народ. Съединените щати ясно са посочили, че сходни причинители на нарушавания на правата на индивида не са добре пристигнали в нашата страна ", уточни Помпейо.

През последната година китайско-американските връзки ставаха все по-антагонистични. Двете най-големи международни стопански системи влязоха в разногласия по такива въпроси като оправянето на Пекин с коронавирусната зараза, налагането на закона за националната сигурност в Хонконг и растящото напрежение в Южнокитайско море.

В петък Съединени американски щати включиха в черен търговски лист десетки китайски компании, в това число водещ китайски производител на чипове и китайски производител на дронове. Правителството на Тръмп продължава да ускорява напрежението с Китай в последните седмици от мандата му, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР