САЩ наложиха днес нови санкции на руснаци, обвинени в сериозни

...
САЩ наложиха днес нови санкции на руснаци, обвинени в сериозни
Коментари Харесай

Нова порция американски санкции срещу Русия и Беларус

САЩ постановиха през днешния ден нови наказания на руснаци, упрекнати в съществени нарушавания на човешките права, и вкараха нови ограничения против беларуския президент Александър Лукашенко, засилвайки натиска върху Москва и близкия й съдружник на фона на войната в Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Финансовото министерство на Съединени американски щати заяви, че постанова наказания на четири физически лица и едно юридическо лице. Те са упрекнати, че са взели участие в прикриване на събития, свързани или те самите са свързани с нарушавания на човешките права на правозащитника Оюб Титиев.

Засегнатите са московска съдийка, трима чеченски представители и чеченско министерство.

Освен това финансовото министерство на Съединени американски щати вкарва нови наказания против Лукашенко, които засягат и брачната половинка му.

Обявените през днешния ден ограничения демонстрират, че Съединени американски щати ще продължат да постановат съответни ограничения, които имат съществени последици на тези, които вземат участие в корупция или са свързани с огромни нарушавания на човешките права, съобщи Андреа Гатски, началник на отдела за надзор на задгранични активи в министерството на финансите на Съединени американски щати. " Осъждаме съветските набези против филантропични коридори в Украйна и призоваваме Русия да спре непровокираната си жестока война против Украйна. "

Руският юрист Магнитски беше задържан през 2008 година, откакто упрекна служители в присъединяване в огромна данъчна машинация. Той умря в московски затвор през 2009 година, откакто се оплака, че е бил измъчван.

През 2018 година Оюб Титиев, началник на клона на правозащитната организация " Мемориал " в Чеченската република, беше арестуван и упрекнат в владеене на опиати. Той съобщи, че служителите на реда са му подхвърлили дрогата по време на обиск. Титиев беше наказан на 4 години затвор.

Днес Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи и наказания против 11 представители на съветското министерство на защитата в отговор на нашествието в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР